Készült: 2021.05.08.08:36:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 292. felszólalás
Felszólaló Pettkó András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:39


Felszólalások:  Előző  292  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Szívem szerint egy ügyrendi javaslattal álltam volna elő, hogy együtt tárgyaljuk a három szakaszt. Ezt azért nem tettem meg, mert több képviselőtársam jelezte, hogy mind a három szakaszhoz hozzá szeretne szólni. Én a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőjeként és az informatikai bizottság tagjaként a részletes vitában az 5. ajánlási ponthoz szeretnék hozzászólni.

Ennél a törvényjavaslatnál az MDF azt nézi, hogy mi a jó a netpolgároknak, mi a jó a társadalomnak. Az általunk beadott módosítási javaslat elfogadása esetén - ahogy ígértük - a végszavazásnál az igen gombot fogjuk tudni majd megnyomni. Jelen pillanatban sajnos a kormányzat nem támogatja ezt a módosítási javaslatot, bár a kulturális bizottság támogatta, de a gazdasági bizottság nem támogatta, és az informatikai bizottság ülésén sem kapta meg a többséget. Tehát jelen pillanatban csak a kulturális bizottságban ülő képviselőtársaim látják úgy, hogy az 5. számot viselő módosítási javaslat, amelyik a 4. §-t egészítené ki egy kis betoldással, azzal, hogy a rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni, támogatható. Úgy gondolom, hogy e módosítási javaslat elfogadása esetén a törvény pontosabbá tudna válni, és közelebb kerülhetnénk ahhoz a megoldáshoz, hogy mind a négy parlamenti párt az általános vitában kifejtett nemzeti konszenzus alapján ezt a nagyon fontos és szükséges törvényt el tudja fogadni.

Az MDF országgyűlési képviselőjeként azt tudom mondani, hogy az elkövetkező napokban, jövő hét hétfőig meg kellene állapodni a négy parlamenti pártnak abban, hogy ezt a módosítási javaslatot tudja-e a tisztelt kormánykoalíció és maga a kormány is támogatni vagy sem. Én úgy hiszem, e törvény elfogadása esetén megtörténne az, ami például a Nemzeti Audiovizuális Archívum esetében nem tudott megtörténni, hiszen azt a törvényt három parlamenti párt fogadta el.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  292  Következő    Ülésnap adatai