Készült: 2021.05.17.04:51:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 256. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka határozatképtelen szavazás
Videó/Felszólalás ideje 2:49


Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Kérdezem önöket, kíván-e még bárki szólni ezen vitában. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. Megkérdezem Szabó Lajos képviselő urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Szabó Lajos jelzésére:) Nem kíván.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, most ennek elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, hogy van-e bárkinek ezzel kapcsolatosan észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincsen.

Tisztelt Képviselőtársaim! Most határozathozatalunk következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/19211. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 188 igen szavazattal, 47 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Visszatérünk akkor a részletes vitára bocsátásra. Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem tehát önöket, hogy az Országgyűlés részletes vitára bocsátja-e a H/19167. számon előterjesztett javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés nem határozatképes. (A kijelzőn látható eredmény: 191 - 2 - 0.) Bár megjegyzem, hogy 254-en vagyunk még mindig az ülésteremben.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az előterjesztést T/19165. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig T/19165/1. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Megadom a szót Veres János pénzügyminiszter úrnak, a napirendi pont előadójának, 10 perces időkeretben. Öné a szó, miniszter úr.

(23.10)
Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai