Készült: 2021.05.17.05:29:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 246. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka határozatképtelen szavazás
Videó/Felszólalás ideje 4:10


Felszólalások:  Előző  246  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Most a képviselői felszólalások következnek. Írásban előre jelentkezett Tóth Sándor képviselő úr, a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjából. (Tóth Sándor nemet int.) Nem kíván szólni. Soltész Miklós képviselő úr kíván-e szólni? Nem kíván. Kérdezem a képviselő urat, hogy 8 perces időkeretben kíván-e felszólalni. (Soltész Miklós: Elnök asszony, még egyszer jelzem, hogy méltatlannak tartjuk a vitát, nem kívánunk részt venni a vitában. - Zaj.) Köszönöm szépen. Manninger Jenő képviselő urat illeti a szó (Manninger Jenő nemet int.), aki szintén nem kíván szólni.

Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem, hogy kíván-e még bárki élni a felszólalás lehetőségével. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. Megkérdezem államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Dióssy Gábor nemet int.) Az államtitkár úr jelzi, hogy nem kíván szólni.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az általános vitát lezárom. A benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel most a részletes vitára bocsátásról határozunk.

Indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az előterjesztést bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredményjelző táblán 181 igen, 1 nem szavazat jelenik meg.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés nem határozatképes. Kérem a frakcióvezetőket, hogy a határozatképesség érdekében tegyenek intézkedést. Kérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el helyüket. Kérem a frakcióvezetőket, jelezzék, hogy a határozatképességet helyreállították-e. A monitorom értelmében 261 képviselő tartózkodik pillanatnyilag az ülésteremben. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Rossz a monitor.)

Kérdezem tehát még egyszer, hogy az előterjesztést részletes vitára bocsátja-e a tisztelt Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. (Az eredményjelző táblán 192 igen és 1 nem szavazat jelenik meg.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés még mindig nem határozatképes. (Jelzésre:) Göndör István ügyrendben kér szót, bár én azt javaslom, tisztelt képviselőtársaim, amennyiben egyetértenek vele, hogy folytassuk a következő törvény vitájával, és azt követően szavazzunk erről. (Göndör István: Ezt akartam kérni.) Amennyiben ezt elfogadják - van-e ellenvéleménye bármelyik frakciónak? (Nincs jelzés.) Nincsen.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal.

(23.00)

Szabó Lajos, a Magyar Szocialista Párt, Bőhm András, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselői önálló indítványt nyújtottak be új, átdolgozott változatban T/19211. számon. Ezt képviselőtársaim kézhez kapták.

Megadom a szót Szabó Lajos képviselő úrnak, a napirendi pont előadójának, 10 perces időkeretben.
Felszólalások:  Előző  246  Következő    Ülésnap adatai