Készült: 2021.05.07.12:09:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 240. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka általános vita lezárva
Videó/Felszólalás ideje 1:22


Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem, kíván-e bárki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem kíván. Tisztelt Képviselőtársaim! Feltételezem, államtitkár úr nem kíván újra szólni.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az általános vitát lezárom. Mivel a törvényjavaslathoz módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Most ennek elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkező.) Nincs.

Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk következik. Felhívom figyelmüket, hogy a törvényjavaslat elfogadásához az alkotmány 24. § (3) bekezdése alapján az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 258 képviselőnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/19164. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 269 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az előterjesztést elfogadta.

(22.50)

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik az Országgyűlés felhatalmazásának megadásáról az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 22. §-a alapján programút szolgáltatási szerződés megkötéséhez címmel benyújtott országgyűlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az előterjesztést H/19167. számon, a bizottságok ajánlásait... (Zaj.) Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hogy a bekiabálásokat fejezzék be, nagyon zavarja a levezetést. Az előterjesztést H/19167. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/19167/1. és 2. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkárának, Dióssy Gábor államtitkár úrnak. Öné a szó.
Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai