Készült: 2021.05.10.23:33:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 186. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka önálló indítvány elfogadva
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte a munkáját. Megállapította, hogy a titkos szavazásban 363 képviselő a szavazólapot felvette. A jegyzők megállapították, hogy a szavazási eljárás érvényes volt.

Dr. Paczolay Péter személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 363 képviselő adta le a szavazatát. (Taps.) Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 3, az érvényes szavazatok száma 360; ebből az igen szavazatok száma 354. (Taps. - Dr. Paczolay Péter a díszpáholyban felállva és meghajolva megköszöni a tapsot.) A nem szavazatok száma 6.

Tisztelt Országgyűlés! A szavazatszámláló bizottság megállapítása alapján bejelentem, hogy a titkos szavazás érvényes és eredményes volt.

Az Országgyűlés dr. Paczolay Pétert a Magyar Köztársaság alkotmánybírójának 2006. február 24-ei hatállyal megválasztotta. A megválasztott alkotmánybírónak munkájához jó egészséget és sok sikert kívánok az Országgyűlés és a magam nevében! (Taps.)

Tisztelt Országgyűlés! Most az új alkotmánybíró ünnepélyes eskütétele és az esküokmány aláírása következik. Felkérem Kis Zoltán jegyző urat, hogy olvassa elő az eskü szövegét, az Országgyűlés tagjait pedig, hogy szokásunknak megfelelően állva hallgassuk meg azt. (A teremben lévők felállnak. - Dr. Paczolay Péter a terem közepére lép. - Dr. Kis Zoltán előolvassa az eskü szövegét.)
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai