Készült: 2021.05.07.11:23:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 128. felszólalás
Felszólaló Dr. Gémesi György (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Nem mint az önkormányzatok szövetségének elnöke vagy önkormányzati szakpolitikus szeretnék most önhöz szólni, hanem egy, a tárca sportfelügyeletével kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni. A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén feltettem ezt Ábrahám Attila államtitkár úrnak, aki nem adott megnyugtató választ, és úgy gondoltam, hogy ezt a parlamentben meg kell kérdeznem öntől.

Nevezetesen arról van szó, hogy pontosan jól tudja az államtitkár úr is, hogy a magyar sport, a versenysport finanszírozása három évvel ezelőtti szinten van, és erről a szintről startolni Peking előtt elég nehéz a szakszövetségek számára.

(16.50)

Most készítette el a Magyar Olimpiai Bizottság a költségvetését, most készítették el a szakszövetségek a költségvetésüket, és szembesültek azokkal a nehézségekkel, amik rájuk várnak ebben az esztendőben.

Ennek a vitának a kapcsán jutott a kezembe egy olyan levél, amiben az önök helyettes államtitkára, Füleki András úr szó szerint a következőt írta a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatójának: "A tervezet szerint a versenysportfeladatok finanszírozására felosztható szabad keret 2006-ban 2 milliárd 16 millió forint lesz." Ezen összeg úgy alakul ki, hogy a 2 milliárd 171 millió 800 ezer forint összegű előirányzatból levonásra kerül kommunikáció címén tervezett 135 millió 800 ezer forint. 135 millió 800 ezer forint!

Államtitkár úr, csak hab a tortán az, hogy a 17,9 milliárdos állami forrással bíró költségvetésben - hiszen a többi a Nemzeti Sporthivatal fejezetében bevételi előirányzat - 300 millió forintos kommunikációs költség van nevesítve. Azt szeretném megkérdezni öntől: mit tartalmaz ez a 300 millió forint? (Taps az MDF soraiban.)
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai