Készült: 2021.04.22.18:50:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2012.10.02.), 346. felszólalás
Felszólaló Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  346  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az biztos, hogy a butaságok tekintetében bőven kétharmados többségben van a kormánypárt a ma esti vitában. Ez így van. Egy-két dologra rákérdezek. Kővári úr nincs itt, de azért majd próbálják meg átadni neki.

Kósa "ehhez is értek" Lajos képviselőtársunk, aki a vezérszónoka volt ennek a törvénynek, és itt a parlamentben szintén 200 ezer nem határon túli, hanem külföldön élő magyarról beszélt, mint ahogy most Kővári képviselőtársam is 200-250 ezerről, akiknek milyen jó, mert ez a regisztráció majd behozza őket a rendszerbe. Arra az egyszerű kérdésre legyenek kedvesek válaszolni - nagyon egyszerű lesz, még egyszer fölteszem -, a múltkor már megkérdeztem, de nem kaptam rá választ, tehát van 200-250 ezer olyan magyar állampolgár, aki külföldön él, és az a baj velük, hogy nincsenek benne a lakcím-nyilvántartásban. Igaz?

Az önök regisztrációs rendszerének az első motívuma az lesz, hogy levélben értesítik a magyar állampolgárokat, hogy regisztrálniuk kell. Mondják már meg nekem, hova fogják küldeni ennek a 200-250 ezer embernek ezt a levelet, akik honnan fogják majd visszaküldeni a regisztrációjukat?

Teljesen blőd, és azt gondolom, hogy fontos elmondani, hogy ez az érvük is teljesen blőd és igaztalan.

Lipők úrnak pedig azt szeretném mondani, hogy szinte könyörgünk, hogy ne gondolkozzon már többet ebben a vitában. Ilyen döbbenetes balgaságot, hogy a kisebbségi választáson a többségnek kell regisztrálnia. (Közbeszólásra:) - ezt mondta képviselő úr. Képviselő úr, és akkor aki marad, az mi? Német vagy horvát vagy szerb? Vagy hogyan gondolta ezt a hozzászólását? (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Belga!)

Ha a vita színvonaláról beszélünk, azt kérném szépen, hogy az ilyen hozzászólásokat... - tényleg azok sorához akarok csatlakozni, aki megkéri nagy tisztelettel a kormánypárti képviselőtársait, hogy ne súlyosbítsa a helyzetüket. Ekkora butaságot nagyon-nagyon régen nem hallottam. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  346  Következő    Ülésnap adatai