Készült: 2021.04.22.18:42:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 137. felszólalás
Felszólaló Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:03


Felszólalások:  Előző  137  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hát, ami a mai válaszokat illeti - és jó, hogy itt van Navracsics miniszter úr is -, lehet, hogy a nemzetközi jognak megfelelt, a magyar emberek érdekének és a magyar emberek biztonságának biztosan nem felelt meg az a döntés, amit önök hoztak.

Jó, ha elhangzik ma itt: számos alkalommal megkeresték az előző szocialista kormányokat is pontosan ebben az ügyben, és számos alkalommal nemet mondott, pontosan azért, mert mindenki tudta, hogy milyen biztonsági és egyébként nemzetközi botrányt okozó konfliktus lesz ebből az ügyből.

Tisztelt Államtitkár Úr! Visszatérve az előző kérdésemre: azt gondolom, hogy a Terrorelhárítási Központ vezetőjének nem a sajtóban kellene bohóckodnia, nem a szíriai hazahozott túszokat kell eligazítani az egész magyar sajtó előtt, nem képviselőket kell minősítenie vagy éppen politikai véleményt formálnia rendőr tábornokként, hanem csendben végezni a dolgát, ami elvárható egy titkosszolgálati eszközökkel is dolgozó szervezettől.

Talán az lett volna jó ebben az esetben is, ha megvédi miniszterelnök urat attól is, hogy ő maga jelentse - és az itt ülő igazságügyi miniszter - az igazi nemzetbiztonsági kockázatot Magyarországon.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

(17.30)
Felszólalások:  Előző  137  Következő    Ülésnap adatai