Készült: 2019.11.18.19:38:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 94. felszólalás
Felszólaló Z. Kárpát Dániel (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Pálffy képviselőtársamnak csak annyit javasolhatok, hogy mielőtt hazudozik vagy hazugnak nevez bárki mást, szedje össze magát egy kicsit, és figyeljen arra, hogy mi hangzik el a vitában. Legalább annak a képviselőnek a mondandójára figyeljen, akit hazugsággal vádol, én ugyanis családi csődvédelemről beszéltem, ön pedig családi adózásról. Emellett, hogy nem tudja, mikor alakult a Jobbik, ez nem munkaköri kötelessége, én ezt nem rovom fel önnek, csak arra kérem, hogy figyeljen jobban, mielőtt hasonló jelzőkkel illeti egy nemzeti radikális párt képviselőjét vagy egy nemzeti politikust.

Ha már itt tartunk, ugyanakkor szeretném a másik ágat is kibontani, hogy hogyan lehetne a családok támogatásáról, családvédelemről beszélni Magyarországon. A Jobbik álláspontja szerint a másik nagyon fontos ilyen pont az otthonteremtés támogatása, hiszen ma egy fiatal magyar pár jellemzően azért hagyja el Magyarországot, mert kilátástalannak ítéli az önálló otthon megszerzésének lehetőségét akár tízéves távlatban is.

Éppen ezért a Jobbik egy átfogó bérlakás-építési és otthonteremtési koncepció kidolgozásával minden fiatal magyar párnak lehetőséget biztosítana arra, hogy elérhető, minden fizetésből elérhető bérlakáshoz jusson, aztán pár év elteltével százszázalékosan államilag kamattámogatott hitel segítségével megvásárolhassa azt az élőhelyet, ahova gyermeket vállalhat, ahonnan nem kell elvándorolni, ahol van jövőkép.

De hogy jön ez a költségvetéshez? Hát úgy, hogy minden évben elmondjuk, hogy a költségvetés otthonvédelem, lakástámogatás és egyéb összefoglaló sorában jellemzően az árfolyamgát 2.0-nak az állami támogató ága szerepel, de ezen milliárdokból egyetlen árva új lakás sem épül, egyetlen olyan élőhely sem kerül kialakításra, ahol magyar fiatalok otthonra találnak, és ami még fontosabb, ahol aztán gyermeket vállalnak. Erre szeretném indulat nélkül felhívni az önök figyelmét, hogy a családi csődvédelem konstrukciójának mielőbbi bevezetése mellett egy otthonteremtési program kimunkálásához is fogjanak végre hozzá, enélkül ugyanis elmennek Magyarországról a fiatalok, és ez sokkal nagyobb baj az összes eddig elhangzottnál. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai