Készült: 2020.06.03.19:24:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap, 214. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:58

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelettel kérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki a vitában felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok. Államtitkár úrnak nincs mire válaszolni, az általános vitát lezárom.

Mivel az előterjesztéshez nem érkezett módosító javaslat, részletes vitára nem kerül sor, most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/3086. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 339 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Dorkota Lajos, Vargha Tamás, Törő Gábor és Tessely Zoltán fideszes képviselőtársaink önálló indítványát T/2767. számon, az egységes javaslatot pedig T/2767/7. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik. Kérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Senki sem jelentkezik.) Nem. Köszönöm szépen.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/2767. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 245 igen szavazattal, 41 nem ellenében, 55 tartózkodás mellett elfogadta.

Az előterjesztők indítványozták, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnök úrtól. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 240 igen szavazattal, 86 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elfogadta.

Soron következik a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/2883. számon, az egységes javaslatot pedig T/2883/68. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, záróvitára is sor kerül. Megnyitom a záróvitát a T/2883/70. számú ajánlásban szereplő módosító javaslatra, amelyet az egymással összefüggő 1., 2. és 3. pontok tartalmaznak.

Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Igen, Jávor Benedek képviselő úrnak adok szót, parancsoljon, képviselő úr!

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai