Készült: 2020.09.25.08:38:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

24. ülésnap (2018.09.24.), 136. felszólalás
Felszólaló Dr. Semjén Zsolt (KDNP)
Beosztás miniszterelnök-helyettes
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Ezek valóban nagyon komoly kérdések és nagyon súlyos problémák, és biztosíthatom önt arról, hogy a magyar kormány erőfeszítéseinek a homlokterében áll az egészségügy. Ugye, azt nyilván ön sem állítja, hogy az egészségügy problémái 2010 óta keletkeztek, vagy gondolom, azt sem állítja, hogy 2010 óta nem történtek előrelépések.Én önnel egyetértek abban, hogy nagyon sok probléma van. Azzal is egyetértek, hogy nagyon sok tennivalónk van, de kérem, azért azt méltányolja, hogy nem akármilyen erőfeszítéseket tettünk az egészségügy támogatására. A vidéki kórházaknak a felújítása, Budapesten most hatalmas kórházakat fogunk építeni, vagy például csak hogy egyetlen számot mondjak: a háziorvosi ellátás tekintetében 2010-ben 79 milliárdot, 2018-ban már 137 milliárdot fordítottunk rá. És itt még sorolhatnám a nyertes pályázatoktól kezdve végig, amivel igyekszünk az egészségügy helyzetén javítani, beleértve a rezidenseken keresztül azoknak az anyagi érdekeltté tételét.

És azt gondolom, az, hogy Kásler professzor úr elvállalta az egészségügynek is az egész humán világ mellett a vezetését, az egy garancia arra, hogy egy megkérdőjelezhetetlen tekintélyű szakember áll az élén, aki az életét adta, az egész szakmai életét és személyes életét a magyar egészségügyért, és az Onkológiai Intézet esetén és példájában nem akármilyen eredményeket tud felmutatni.

Úgyhogy én egyet kérek öntől: az elért eredményeket méltányolja, és ha konkrét javaslatai vannak, azokat készséggel megfontoljuk. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai