Készült: 2021.09.20.14:18:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 158. felszólalás
Felszólaló Ékes József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Talán annyit államtitkár úrnak, hogy nem minden magyar, hazai kis- és középvállalkozás beszállítója egy nagyvállalkozásnak. Nagyon sok hazai kis- és középvállalkozás exportképes önállóan is, és saját maga is végzi ezt a tevékenységet. És pont, amit Szatmáry Kristóf elmondott, a kettő közötti különbség: tehát ha állandóan azt próbáljuk szuggerálni minden magyar állampolgár irányába, hogy a hazai kis- és középvállalkozások csak alapvetően beszállítói a nagy cégeknek, akkor ezt el fogják hinni az állampolgárok.

Ezzel szemben a valóban exportképes hazai kis- és középvállalkozások fejlődése, fejlesztési lehetőségei mások, fogalmazzunk úgy, hogy alacsonyabb rendűek egy nagyvállalathoz képest, amely valóban foglalkoztat hazai kis- és középvállalkozást beszállításra, de még egyszer el szeretném mondani: nem minden magyar kis- és középvállalkozás szállít be a nagy multicégeknek, hanem önállóan végzi a saját tevékenységét, és szeretne arra a szintre eljutni, amire adott esetben egy nagy gazdasági társaság képes volt.

Tehát minden gazdasági társaság és nagy gazdasági társaság valahol kis méretben kezdte el, és ahhoz valószínűsíthetően a saját nemzeti forrásait maximálisan ki bírta aknázni, hiszen a tendencia az, hogy amelyik nem tud megalkudni az adott nemzeti kormánnyal, az fogja magát, odébb lép, és máshol próbál magának helyet és helyzetet teremteni.

Mi teremtsünk a saját hazai kis- és középvállalkozásainknak helyzetet, lehetőséget és esélyt arra, hogy fel tudjanak nőni, és adott esetben még erősebben és erőteljesebben exportképesek tudjanak lenni.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai