Készült: 2020.09.24.10:52:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

148. ülésnap (2011.12.06.), 350. felszólalás
Felszólaló Dr. Simon Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  350  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Magyar Zoltán jobbikos képviselőtársam felvetésére szeretnék reagálni, miszerint az általános vitában is többször előfordult az, hogy azzal vádolták a polgármestereinket, hogy nevük elhallgatását kérték, amikor az önkormányzati törvénnyel kapcsolatos véleményt megfogalmazták.

Nos, én a nyírbátori választókerületben egyéni képviselőként háromszor szólítottam meg a polgármestereinket, legelőször akkor, amikor a Belügyminisztérium a tavaszon kiadta az első verziót. Minden polgármester-kolléga eljött, és elmondta a véleményét. Én ezt a véleményt név nélkül a megfelelő egyeztetési fórumon elmondtam, és ennek hatására is változások történtek az önkormányzati törvényben.

A második egyeztetés során azt kértem a polgármester-kollégáktól, hogy írják le ezen véleményüket, és volt olyan polgármester-kolléga, aki kérte, hogy a neve is szerepelhessen a vélemény mellett. Megírtam a saját véleményemet... (Dr. Apáti István közbeszól.) Apáti képviselő úrnak mondom, hogy nem egy volt, tisztelt képviselőtársam, úgyhogy a vádaskodást szíveskedjen abbahagyni, hanem több polgármester-kolléga kérte, hogy névvel szerepeltessem a véleményét a megfelelő fórumokon.

Úgyhogy nem igaz az, amit a Jobbik állít, miszerint a polgármester-kollégák ilyesfajta véleményformáláshoz fordultak. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  350  Következő    Ülésnap adatai