Készült: 2020.12.01.21:18:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap (2000.09.26.), 325. felszólalás
Felszólaló Mádi László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  325  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A kormány folyamatosan figyelemmel kísérte a gazdasági fejleményeket, és megfelelő intézkedéseket is hozott a változások fényében. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a gazdasági növekedés meghaladja a korábban tervezettet. Az nem teljesen jó hír, hogy az infláció sajnos magasabb, mint amit korábban reméltünk, ebből többletbevételek keletkeztek. Ezzel kapcsolatosan - mint ahogy már korábban is jeleztük - a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a polgári kormány is elkötelezett a tekintetben, hogy a nyugdíjak emelésére fordítsunk jelentős összegeket, ami azt jelenti, hogy januárra visszamenőleg lényegében kamatostul megkapják a nyugdíjasok azt az összeget, amelyet a Fidesz ígért nekik. Ez mintegy 3 százalékos nyugdíjemelésre ad lehetőséget ebben az évben.

Örömmel jelenthetem azt is, hogy éppen ebben a pillanatban írtuk alá Bánk Attila kisgazda és Font Sándor MDF-es képviselőtársaimmal azt az indítványt, amely a jövő évben a korábbi 7,3 százalékos garantált nyugdíjemelés helyett 10,3 százalékos nyugdíjemelést jelent. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Éljen!)

Ezen túlmenően a kormány indokoltnak látja az elmaradott térségek infrastrukturális feltételeinek javítását, elsősorban az autópálya-építések folytatódását és ennek pénzügyi biztosítását (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amely szintén a kormány javaslatában benne van, és nem egyezik a Szocialista Párt kezdeményezésével.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az FKGP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  325  Következő    Ülésnap adatai