Készült: 2021.06.13.09:47:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

312. ülésnap (2013.10.16.), 32. felszólalás
Felszólaló Dr. Vejkey Imre (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VEJKEY IMRE, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Darák Péter úrnak, a Kúria elnökének a beszámolójából, továbbá a tisztelt Ház előtt lefolytatott vitából egyértelműen megállapítható, hogy a Kúria 2012. évi célkitűzései megvalósultak. A Kúria a régi és új feladatait magas színvonalon látja el, továbbá üdvözletesen tett intézkedéseket az ítélkezés időszerűségének javítási kérdéseiben is.

A fentiek alapján minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Kúria a bíróságok jogalkalmazása egységének, valamint az önkormányzati rendeletalkotás törvényességének biztosítása érdekében kifejtett tevékenysége alapján az ország legfelsőbb szintű bírói szerveként 2012-ben eleget tett a Magyarország új alaptörvényéből, valamint az új bírósági szervezeti törvényből fakadó követelményeknek, továbbá megfelelően élt azokkal az új lehetőségekkel is, amelyeket a jogalkotó számára a jogegység hatékonyabb megvalósítása érdekében biztosított.

Mindezek alapján az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság - véleményemmel teljes mértékben összhangban - a Kúria 2012. évi beszámolóját az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)
Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai