Készült: 2021.06.19.14:45:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

299. ülésnap (2013.09.09.), 239. felszólalás
Felszólaló Dr. Vejkey Imre (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Alkotmányügyi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:41


Felszólalások:  Előző  239  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VEJKEY IMRE, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Alkotmánybíróság 12/2013/Ab. határozata eredményeképpen Magyarországon az új alaptörvény körüli viták időszaka lezárult. Ennek megfelelően indokolt, hogy az alkotmányos viták nemzetközi színtéren is nyugvópontra jussanak.

A kormány ezért annak érdekében, hogy az egyes alkotmányos kérdések a továbbiakban ne szolgálhassanak ürügyként a Magyarország elleni további támadásokhoz, az alkotmányozó eredeti akarata szerint, attól nem eltérve, a vallási közösségek helyzetének megnyugtató rendezésére, a politikai hirdetések szélesebb körű közzétételének biztosítására, a bíróságok igazgatásával összefüggő alaptörvényi garanciák növelésére tett javaslatot, valamint indítványozta, hogy az eljáró bíróság kijelölésének jogintézménye helyett más módon legyen biztosítható a bíróságok egyenletes ügyterhelése.

A T/12015. számú törvényjavaslatot az alkotmányügyi bizottság 2013. szeptember 9-ei ülésén megvitatta, majd 17 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett általános vitára alkalmasnak nyilvánította.

Kérem, támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  239  Következő    Ülésnap adatai