Készült: 2020.04.05.09:59:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap, 52. felszólalás
Felszólaló Magyar Levente
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:14

Felszólalások:  <<  52  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt időszakban olyan befektetési-üzleti környezetet alakítottunk ki és olyan beruházásösztönzési támogatásokat dolgoztunk ki, amelyek a magas hozzáadott értékű fejlesztések szempontjából kiemelkedően vonzóvá teszik hazánkat, ahogyan ezt most már külső tanulmányok és szakértői vélemények is alátámasztják. Ezt már nemcsak mi mondjuk, hanem olyan megállapítások is elhangzanak, amelyeket a legkevésbé sem lehet Magyarország iránti pozitív elfogultsággal vádolni. Ezek azt mutatják, hogy Magyarország most már a világ élvonalába tartozik a teremtett új munkahelyek hozzáadottérték-tartalma tekintetében, megelőzve olyan innovatív gazdaságokat, mint például Svédország vagy maga Szingapúr, amelyik méltán híres a hozzáadott érték előállításának az arányáról.

Emellett számos olyan intézkedés született a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő rendelkezésre állása, valamint a fejlesztésekhez elengedhetetlen, világszínvonalú digitális környezet megteremtése érdekében, amely ezen törekvéseinket szolgálja. Ezen fejlesztések területén például az Európai Unió előtt haladunk, hiszen most már biztosra vehető, hogy 2018-ra az egész országban 100 százalékos lefedettséggel létrejön a 30 megabit/má­sod­perc erősségű internet, ami az egész világon az egyik leggyorsabb lesz. A világ negyedik legnagyobb szoftvercége, a német SAP is, amelynek magyarországi leányvállalatával a szeptember 28-án aláírt megállapodással fűztük együttműködésünket még szorosabbá.

A vállalat ‑ ahogyan képviselő úr utalt erre ‑ az elmúlt években többmilliárdos hazai beruházásokat bonyolított, és Magyarországra hozta a globális felhőinformatikai támogató központját, magas hozzáadott értékű munkahelyek teremtését is elősegítve. A cég a következő három évben a jelenlegi, közel 900 fős létszámát 300-400 fővel tervezi növelni, és azt gondolom, hogy ez méltó bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk az ilyen jellegű munkahelyek Magyarországra csábítása és azok megőrzése tekintetében. Számítok ebben a tisztelt képviselő hölgyek és urak további támogatására.

Köszönöm, elnök úr, a lehetőséget. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

Felszólalások:  <<  52  >>    Ülésnap adatai