Készült: 2020.07.12.18:48:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2009.10.08.), 40. felszólalás
Felszólaló Dr. Bárándy Gergely (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azért kértem szót, mert úgy látom, nem érti Kovács képviselőtársam, amiről beszélek (Folyamatos közbeszólások a Fidesz padsoraiból. - Az elnök csenget.), vagy nem akarja érteni.

(10.30)

Nos, ha nem érti, akkor elmagyarázom, hogy a számonkérés folytonos emlegetését miért tartom én politikai fenyegetésnek. Képviselőtársaim, ha visszaélésekről tudnak, akkor most fel kell jelenteni. Ha nem tudnak, akkor honnan tudják, hogy van ilyen? Úgy hiszem (Dr. Kovács Zoltán: Hunvald is így kezdte.), abban egyetérthetünk, hogy a felelősségre vonás az ügyészségek és legfőképpen a bíróságok feladata, nem pedig a kormányé. Ugyanazé a bíróságé, amely most hivatalban van, és hivatalban lesz néhány év múlva is, és remélem, hogy még sok év múlva is ugyanazzal vagy hasonló összetétellel és hasonló szemléletmóddal.

Akkor miért a kormányra kerülésük idején szeretnének majd számon kérni? Gondolom, nem csak én vonom le azt a következtetést ezek után, hogy akkor éreznek nagyobb erőt arra, hogy megrendeléseket tudjanak adni. Őszintén remélem, hogy a bíróságok és az ügyészségek ellen fognak tudni állni ennek a nyomásnak. (Egy hang a Fidesz soraiból: Jaj!)

Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai