Készült: 2020.08.06.01:07:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap, 1. felszólalás
Felszólaló Pelczné Dr. Gáll Ildikó (Fidesz)
Felszólalás oka Az ülésnap megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:25

Felszólalások:  <<  1  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Jó reggelt kívánok! Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm a jelen lévő képviselőket és önöket is, kedves tévénézők, akik figyelemmel kísérik mai munkánkat.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának 26. ülésnapját megnyitom. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Nyakó István és Szűcs Lajos jegyzők lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyűlés! Szeretném tájékoztatni önöket arról, hogy a tegnapi napon utolsó napirendi pontként az Országgyűlés lezárta az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Az előterjesztéshez azonban módosító javaslatok érkeztek, így részletes vitára is sor kerül.

Képviselőtársaim! Soron következik a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről 2007. február és 2009. február közötti időszakról szóló beszámoló, valamint az ennek elfogadásáról szóló, az emberi jogi bizottság által előterjesztett országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitája annak lezárásáig. Képviselőtársaim a beszámolót a J/10808. számon, a határozati javaslatot pedig a H/11236. számon kapták kézhez. A hatáskörrel rendelkező bizottság benyújtotta ajánlását, amelyet a J/10808/1. számon a honlapon elérhetővé is tettek.

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem az országos kisebbségi önkormányzatok vezetőit, akik a helyszínen kísérik figyelemmel a napirendi pont tárgyalását. Köszöntöm önöket.

Képviselőtársaim! Most az előterjesztői expozé következik. Megadom a szót Kiss Péternek, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter úrnak, a napirendi pont előadójának. Miniszter úrnak 25 perces időkerete van. Parancsoljon!

Felszólalások:  <<  1  >>    Ülésnap adatai