Készült: 2020.09.19.12:16:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

228. ülésnap (2001.09.28.), 128-130. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  128 - 130  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Akik a Házból járnak nyugdíjasfórumokra, azok között nem lehet vita abban, hogy a nyugdíjasok helyzete rossz, kimondottan nehéz. De én azért azt hiszem, hogy ellenzéki képviselőtársaimtól egy kis visszafogottságot lehetne kérni, mert el kellene gondolkodni azon, hogy ez a helyzet vajon hogyan alakult ki.

Ez a helyzet, képviselőtársaim, úgy alakult ki, hogy amikor önök kormányon voltak 1994-98 között, abban az időszakban a nyugdíjak 12 százalékot - nem tévedés, 12 százalékot - vesztettek a reálértékükből. (Bauer Tamás: És a reálbérek?) Önök nagyon gyakran azt mondják, hogy a GDP lendületesen növekszik az országban... (Bauer Tamás folyamatosan beszél.)

 

(11.10)

 

Ha Bauer képviselő urat meg lehetne fegyelmezni, az nem lenne olyan helytelen, mert mióta bejött a terembe, azóta nem nagyon lehet tőle hozzászólni.

 

ELNÖK: Próbálkozom a fegyelmezéssel, az elnöknek pedig ne adjon javaslatokat az ülés vezetésére vonatkozóan!

 

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Jó, köszönöm szépen. Tehát önök mindig azt mondták, hogy a GDP most, ebben a pillanatban folyamatosan növekszik, és a GDP-növekedés arányát nem éri el a bérek és a nyugdíjak növekedése. De az önök '94-től '98-ig tartó időszaka alatt szó sem volt arról, hogy a GDP 12 százalékkal csökkent az országban, '94 és '98 között csekély mértékű GDP-növekedés volt (Kertész István közbeszól), ennek ellenére a közalkalmazottak bére 15 százalékkal, a nyugdíjasok nyugdíja pedig 12 százalékkal csökkent. Úgyhogy azt hiszem, ez mindenképpen indokolttá teszi, hogy önök az ellenzék padsoraiban egy kicsit visszafogottabban nyilatkozzanak erről a témáról.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  128 - 130  Következő    Ülésnap adatai