Készült: 2020.09.20.20:28:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2001.09.25.), 342. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  342  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Egy teljesen értelmetlen píárjavaslat fekszik előttünk. A javaslat azt mondja, a kormány tekintse át, hogy a költségvetés milyen pénzeszközöket biztosított az Agrárinnovációs Kht.-nek. A költségvetési bizottság elnöke, aki az egyik előterjesztő, nem vette észre, hogy ilyen pénz nem szerepel a költségvetésben. Ebből kifolyólag, ha nem szerepel, akkor a maradékot sem lehet elvonni. Ez az elsődleges probléma.

A másodlagos probléma a következő: ha lenne ilyen pénz a költségvetésben, a költségvetési bizottság elnökének tudnia kellene, hogy határozattal nem lehet a költségvetést módosítani. (Felzúduás, derültség és taps az MSZP soraiban.) Ha egy képviselő egy tévéműsor alapján tesz egy ilyen javaslatot, az elmegy; de ha ezt Szekeres Imre, a költségvetési bizottság elnöke teszi, és egy ilyen határozati javaslatot aláír, azt gondolom, ez több mint kínos. Itt nem másról van szó, mint hogy ez egy népszerűség-hajhászó píárjavaslat.

Az idei évben első ízben a kormány elérte, hogy tanévkezdés alkalmából plusz egy havi kiegészítő családi pótlékot kapnak a rászorultak. Az ellenzék vagy MSZP-s képviselőtársaim úgy érzik, hogy mindenképpen felül kell licitálniuk ezt a plusz egy havi családi pótlékot. Ezért terjesztették elő, azt hiszem, minden megfontolás nélkül ezt a módosító határozati javaslatot, aminek az égvilágon semmi realitása és semmi értelme nincsen.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

(19.00)

 
Felszólalások:  Előző  342  Következő    Ülésnap adatai