Készült: 2020.09.25.06:50:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

13. ülésnap, 237. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:30

Felszólalások:  <<  237  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról a következő ülésünkön határozunk majd.

Most pedig soron következik az országgyűlési képviselők és az európai parlamenti képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/238. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/238/12. számon kapták kézhez.

Mielőtt javaslatot tennék a vita szerkezetére, bejelentem, hogy az ajánlás 1., 2., 6., 9. és 10. pontjaira nem nyílik meg a vita, mert azok az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint nem felelnek meg a Házszabály rendelkezésének.

Ezek után indítványozom, hogy a módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel a részletes vitát egy szakaszban folytassa le az Országgyűlés. Kérdezem, hogy egyetértenek-e ezzel a javaslattal, és ha igen, akkor kézfelemeléssel szavazzanak. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az indítványt elfogadta.

Így megnyitom a részletes vitát az ajánlás 3., 4., 5., 7., 8. és 11. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni ötperces időkeretben. (Senki sem jelentkezik.) Először, másodszor, senki többet, harmadszor. Senki sem kíván szólni.

Nem tudom, államtitkár úr kíván-e válaszolni a korábban elhangzottakra, merthogy most nem hangzott el semmi sem.

Felszólalások:  <<  237  >>    Ülésnap adatai