Készült: 2021.04.20.20:43:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

267. ülésnap (2005.11.16.), 71. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ülésvezetés
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  71  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Szeretném elmondani a kérdésére a választ. Először is a Házszabály szerinti ülésvezetés folyik, amit legutóbb egy ügyrendi bizottsági állásfoglalás is megerősített, miszerint váltakozva kell megadni a szót az oldalak között, és az egyes pártok között is be kell tartani egyfajta sorrendet. Ezt most nem nagyon részletezném, javaslom, nézze meg a Házszabály idevonatkozó részét. Ez érvényes a kettőpercesekre is, ezt állapította meg az ügyrendi bizottság. Hozzá szeretném tenni, hogy amióta ülést vezetek, ezt a gyakorlatot is folytattam, függetlenül attól, hogy az ügyrendi bizottság ezt most megerősítette-e vagy sem, és e szerint haladunk.

2. A sorrendet illetően az egy képviselőcsoportból jelentkezőknél pedig az időrendben való bejelentkezést tudom akceptálni. Tehát, ahogy Salamon úr felszólalásánál ön már jelezte, hogy miért Salamon úrnak adok szót és miért nem önnek, ez egyszerűen attól van így, mert Salamon úr hamarabb jelezte a kétperces felszólalási igényét, mint ahogy ön. Jelezném, hogy még Steinerné Vasvári Éva képviselő asszony is ön előtt van a kettőpercesekben (Sisák Imre János: Meg még én is.), tehát nekik meg fogom adni hamarabb a szót, mint önnek. Ezt tudom önnek mondani. És még az is meg fog esni, hogy miután nagyon sok fideszes képviselőnek adtam meg a szót, hogy még egy MDF-es ellenzéki képviselőt is közbe be fogok iktatni. Ez is elő fog fordulni, de megteszem az ön kedvéért, hogy nem ön előtt adok meg szót fideszes képviselőnek, hanem rögtön ön után, ha ezt el tetszik tőlem fogadni, jó? Ez a rend, mit csináljunk, engem is köt a Házszabály meg az ügyrendi bizottság állásfoglalása, meg önt is. (Jelzésre:) További ügyrendi javaslatot szeretne tenni? (Közbeszólások: Nem kell. Menjünk tovább!) Menjünk tovább, döntést nem igényel a kérdés, mert erről a kérdésről nem fogunk szavazni, mert ez házszabályi rendelkezés.

Most viszont az fog történni, hogy megadom a szót Steinerné Vasvári Éva képviselő asszonynak, a Fidesz képviselőcsoportjából, kettő percben. Parancsoljon, képviselő asszony!
Felszólalások:  Előző  71  Következő    Ülésnap adatai