Készült: 2020.08.12.15:26:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

247. ülésnap (2001.12.11.), 266. felszólalás
Felszólaló Dr. Balogh László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  266  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BALOGH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Nem tudom elfogadni az ön válaszát a következők miatt. Ön azt mondja, hogy az ÁPV Rt. ügyrendje szerint nincs ilyen döntnök vagy nincs ilyen előkészítő. De a valóságban, úgy tűnik, mégiscsak létezik, hiszen sajtóhíradások erről szólnak és az önkormányzatoknak írott levelek is ezt tartalmazzák. A valóság ez, államtitkár úr, és ön erre a kérdésre nem válaszolt.

A másik indoka annak, hogy miért nem tudom elfogadni az ön válaszát, az pedig az, hogy ezeknek az ingatlanoknak az önkormányzatok részére történő juttatása kísértetiesen hasonlít ahhoz a gyakorlathoz, amelyet a kormányzat a cél- és címzett támogatások elbírálásakor követ. Igenis, lejt a pálya, önök politikai alapon megkülönböztetést tesznek önkormányzatok között.

Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy annak az ÁPV Rt.-s vezérigazgató-helyettesnek, aki az ügyet akarva vagy akaratlanul a nyilvánosságra hozta (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), a munkaviszonyát megszüntették.

Nem fogadom el a válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  266  Következő    Ülésnap adatai