Készült: 2020.09.26.14:05:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

91. ülésnap, 244. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:18

Felszólalások:  <<  244  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára bocsátásra és részletes vitára a következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Kocsis Máté és Németh Szilárd fideszes képviselőtársaink önálló indítványát H/3075. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/3075/15. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Mielőtt javaslatot tennék a vita szerkezetére, tájékoztatom önöket, hogy az ajánlás 1., 4., 5., 6. és 7. pontjaiban szereplő indítványok nem felelnek meg a Házszabály rendelkezéseinek, így ezekre vonatkozóan nem nyílik meg a vita.

Indítványozom, hogy a további módosító javaslatokat két szakaszban vitassa meg az Országgyűlés. Az első vitaszakaszban az ajánlás 2. és 3. pontja szerepel, amelyek a bizottság létrehozásának céljait tartalmazó rendelkezés módosítását kezdeményezik. A második vitaszakaszban pedig a 8., 9., 10., 11. és 12. pontok megvitatására kerül sor. Ezek a bizottság összetételére és tagjaira vonatkozó szabályokat változtatnák meg.

Tisztelettel kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javasolt vitaszerkezettel. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés az indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Elnök úr, még egyszer. - Közbeszólások a Jobbik soraiból: Többen vagyunk.) Erre nincs lehetőség, az elnök kimondta a határozatot. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Akkor gépi szavazást fogok kérni. Arra van lehetőség, de arra kérem önöket, hogy valaki tegye meg ezt ügyrendi javaslatban. Novák Előd képviselő úr!

Felszólalások:  <<  244  >>    Ülésnap adatai