Készült: 2020.09.23.03:38:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

91. ülésnap, 196. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:19

Felszólalások:  <<  196  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Kérem, foglalják el helyüket; ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben!

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgős tárgyalásba vételi kérelemről határozunk. A kormány T/3197. számon benyújtotta a határon átnyúló tartási ügyekben a központi hatósági feladatok ellátásáról szóló törvényjavaslatát és kérte ennek sürgős megtárgyalását. (Nagy zaj, az elnök csenget.) Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/3197. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 233 igen szavazattal, 48 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Most részletes vitára bocsátás következik.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállításáról szóló H/3075. számú országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 220 igen szavazattal, 82 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitára ma este kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelemről határozunk. A Jobbik képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön a számvevőszéki és költségvetési bizottság által elutasított, a regisztrációs adóról szóló 2003. évi CX. törvény módosításáról szóló T/2159. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről. Megkérdezem Volner János képviselő urat, kívánja-e a tárgysorozatba-vételi kérelmet indokolni, 5 perces időkeretben. (Jelzésre:) Jelzi, hogy igen. Öné a szó, képviselő úr.

Felszólalások:  <<  196  >>    Ülésnap adatai