Készült: 2019.12.08.17:29:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 74. felszólalás
Felszólaló Volner János (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselőtársaim! Emlékeztetni szeretnék valamire. Amikor az Európai Unió elhatározta azt, hogy 500 milliárddal feltőkésíti a bankokat, és ilyen módon hozzájárul ahhoz, hogy a hitelezés ismét felélénküljön Európában, akkor ezt azzal a kötelezettséggel tette, hogy ennek a feltőkésítésnek ki kell terjednie a leánybankokra is. Kérdezem én, hogy mit tett a magyar kormány annak érdekében, hogy ez az európai uniós kötelezettség Magyarországon is megvalósuljon, ne vonják innen ki az anyabankok a tőkét a leánybankokon keresztül. Erről, képviselőtársaim, a kormany.hu-n az égvilágon semmit nem lehet látni ennek a tőkekivonásnak a megakadályozásáról, holott egyébként mi egy európai uniós elvet, sőt egy európai uniós kötelezettséget kértünk volna számon ebben az esetben. Ez egy nagyon fontos dolog, ezt szögezzük le.

A másik, ami nagyon fontos, képviselőtársaim, hogy ez a Széll Kálmán-terv 2.0-ra hallgató csomag úgy tevődik össze, hogy négy forintjából három forint az adóbevételek oldalán jelentkezik; nem máshol, az adóbevételek oldalán. Fokozzák a lakosság, fokozzák a vállalkozások adóterhelését, ezzel járulnak hozzá ahhoz, hogy a magyar gazdaság lecsökkenjen, a magyar gazdasági teljesítmény visszaessen.

Láthatóak ennek a politikának a jelei már az első negyedéves adatokban is. Itt már nyilvánvaló az, ha Magyarország az utolsó előtti helyen áll az európai növekedési adatokban - hiszen a magyar gazdaság válságba jutott immár hivatalosan is, csökken a magyar gazdasági teljesítmény -, az teljesen nyilvánvalóan egy kudarcról szóló hír, a kudarc pedig törvényszerűen bekövetkezik, ha egy kormánynak nincs jobb ötlete, csak az, hogy egyre-másra újabb adókat vessen ki, és egyre-másra restrikciós intézkedésekkel sokkolja a gazdaságot.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai