Készült: 2019.12.06.21:43:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 58. felszólalás
Felszólaló Dr. Ipkovich György (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. IPKOVICH GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Lasztovicza képviselőtársam utolsó mondatához magam is csatlakoznék, és ezzel ki is merült az a kör, amiben egyetértenék képviselőtársammal.

Úgy gondolom, őszintébb lenne, tisztelt Lasztovicza képviselőtársam, azt mondani, hogy az önök elhibázott egykulcsos adópolitikájának, amit a kezünkben tartunk, ez az idei ára. A múltkori ára volt a magánnyugdíjpénztárak, az önkormányzati vagyon elzabrálása, most pedig, amit a kezünkben tartunk, a mostani aktuális ár, amit megfizetünk az önök egykulcsos adópolitikájához.

Hogy konkrétan miről beszélek, őszintébbnek tűnt volna, képviselőtársam, ha azt mondja, hogy ebben az évben az adó alanyává válnak a következő szolgáltatók: közüzemi vízszolgáltatás, települési hulladékkezelés, földgázelosztó, villamosenergia-szolgáltatók, és 11 százalékos adót vetünk ki a pozitív adóalap után. Ez az idei ár, ezt el kell mondani. És hogy ne csak a nyolc évről, hanem a két évről is beszéljünk, én emlékeztetem képviselőtársamat, hogy az egyik ilyen országmentő programjukban önök pontosan felsorolták a hulladékgyűjtő, a víz- és csatornaszolgáltató, a távhő-üzemeltető cégeket mint megregulázandó karvalytőkét, elfelejtve azt, hogy ezeknek a cégeknek a nagy része önkormányzati tulajdonban van, és önkormányzati szolgáltató. Egyik oldalról önök bevezették akkor a hatósági ármegállapítást, másrészről megadóztatják magát a tevékenységet. Ez egy eredményt fog hozni, hogy vagy ezek a cégek fognak működésképtelenné válni, vagy önök fogják megváltoztatni az ezzel kapcsolatos politikájukat.

Tehát figyelmeztetném Lasztovicza képviselőtársamat, hogy van mit kutatni az önök ládafiájában most már az elhibázott politikák között, és az az ár, amit most fizetünk, az pontosan az önök elhibázott adópolitikájának az ára.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai