Készült: 2019.12.15.22:07:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 28. felszólalás
Felszólaló Mágori Józsefné (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Fogyasztóvédelmi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁGORI JÓZSEFNÉ, a fogyasztóvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Az adózást érintő egyes törvények módosításáról szóló T/7028. számú törvényt a fogyasztóvédelmi bizottság megtárgyalta. Tulajdonképpen a törvényen belül korrigálás, pontosítás, módosítás történt.

Korrigálás történt a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényben, ahol a monopolhelyzet kialakulását próbálja megelőzni. Pontosítás történt a személyi jövedelemadóról szóló törvényben, ahol a szociális szövetkezetek tagjai munkájuk ellenértékeként kapott termény vagy élelmiszer után nem fizetnek jövedelemadót. Módosítás történt a csődeljárásról és a felszámolásról szóló törvényben, ahol a társadalombiztosítás előnyt élvez továbbra is, de nem foglalkozik a törvény tovább a magánnyugdíjpénztárakkal, mivel megszűntek. EU-jogharmonizálás is történt, az illeték-, a társaságiadó- és osztalékadó- törvényekben.

Végső konklúzióként azt mondhatom, hogy a bizottság általános vitára alkalmasnak találta a törvényt 14 igen és 3 nem szavazattal. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai