Készült: 2019.12.07.05:03:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 130. felszólalás
Felszólaló Dr. Kiss Sándor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  130  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KISS SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Felhívnám a képviselőtársaim figyelmét, hogy most általános vita van az adózást érintő egyes törvények módosításáról. Itt már komposztáltak kedves képviselőtársaim, eladták és meg lett vásárolva a MOL-részvény legalább ötször, tűzoltás volt, a tehén kevés tejet adott, csak erről a törvényjavaslatról nem volt még egy kumma hang sem.

Én nagyon türelmesen meghallgattam önöket, de megmondom őszintén, ez szégyen, tehát szégyen, hogy önök mindenről beszélnek, csak produktív munkát nem folytatnak. Erről nem beszélünk. (Felmutat egy iratot.) Tehát egyszerűen ha bejön ide valaki, beül a szakértői páholyba és ezt végighallgatja, netán aki ezt a törvényt elolvassa, hát nem tudom, hogy mit gondol rólunk. Én nyomatékosan felhívnám az önök figyelmét, hogy beszéljünk erről.

Ennek apropóján, miután én is sokat beszéltem, szeretnék a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátásról egypár szót szólni. A dolog lényege az, hogy az úgynevezett patikai szolidaritási adót megszüntetik. Ezt a patikai szolidaritási adót azért hozták létre, hogy a nagy forgalmú patikák a forgalmuk arányában támogassák a kispatikákat, a kis forgalmúakat, és így a vidéki gyógyszerellátást valamilyen módon próbálják segíteni. Most önök, Kovács Ferenc képviselőtársam azt mondta, hogy ez adócsökkentés. Ez egyáltalán nem adócsökkentés, ez a kispatikák ellehetetlenülését szolgálja. Tehát ezt úgy kommunikálni, hogy önök adót csökkentenek, ez minimum botrányos, úgy gondolom. Itt újra felhívnám a kispatikák nehéz helyzetére a figyelmet, valamint arra, hogy tegnap tárgyaltuk - már nincs időm - az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását, és bizony ez a két törvényjavaslat összefügg.

Nem tudom tovább folytatni, mert a két percem letelt. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  130  Következő    Ülésnap adatai