Készült: 2019.12.08.22:14:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 100. felszólalás
Felszólaló Ékes József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Volner János képviselőtársam az előző hozzászólásában említette a telekommunikációs cégek viselkedését, hogy át fogják hárítani. Nem mondom a nevet, SMS jött a tegnapi napon, de azt hiszem, több képviselő is megkapta, hogy őrült akció május 25-én, készülékek széles választéka 50 százalékos kedvezménnyel. Akkor hogy is viselkednek a telekommunikációs cégek egymással szemben? Egészen biztos, hogy valamilyen mértékben kedvezményeket - adókat és egyéb másokat - fognak majd készülékvásárlásnál biztosítani a vásárlók részére.

A másik: a tranzakciós adónál egy dolgot nem szabad elfelejteni. Idáig is alkalmazták az átutalás esetén a különböző mértékű adómértéket a bankok. De hát egy ezrelékről van szó. Ez az állampolgár irányába nüánsznyinak tekinthető. Tudom azt, minden fillér számít, de önmagában ez az állampolgárok irányába kisebb és kevesebb terhet jelent. Itt majd a vállalkozásoknál és azok átutalásainál lesz egy nagyobb mértékű teher, ha ebben valami módosító indítvánnyal nem tudjuk esetleg elejét venni annak, hogy más elgondolás alapján ténykedjenek a gazdasági társaságok és a vállalkozások. De állampolgári szempontból nüánsznyinak tekinthető.

(Az elnöki széket dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

A telefon kérdésénél meg akárhogy is nézzük, ma jelenleg Magyarországon 9,9 millió állampolgár ér. Mennyi a telefonok száma Magyarországon? Olyan 12 millió környékén van, vagy 13 millió mobiltelefon van Magyarországon. Hatalmas nagy! Azt lehet mondani, a csecsemő is majdhogynem másfél telefont használ. Tehát valahol egészen biztos, hogy az a réteg, amely szociálisan rászorult és szociálisan gondban van jelen pillanatban, idáig se használta oly mértékben a telefonját, hogy adott esetben ez a két forint olyan óriási (Az elnök csenget.) terhet rótt volna rá. Idáig se használta annyira.
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai