Készült: 2020.08.13.07:17:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap, 222. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:20

Felszólalások:  <<  222  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Mivel több felszólaló nem jelentkezett, a záróvitát lezárom. Ismételten megkérdezem a kormány képviseletében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes urat, kíván-e válaszolni. (Jelzésre:) Nem kíván. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait az ajánlás 1-6. pontjai alapján, amelyeket az előterjesztő támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 288 igen szavazattal, 50 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/2941. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 240 igen szavazattal, 97 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Az előterjesztő indítványozta, tisztelt képviselőtársaim, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnök úrtól. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 241 igen szavazattal, 96 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekhez kapcsolódó kedvezmények megalkotásáról és az Alap létrehozásával kapcsolatos törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/2940. számon, az egységes javaslatot pedig T/2940/11. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/2940. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 280 igen szavazattal, 57 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Bánki Erik, Szalay Ferenc, Kovács Péter és Hadházy Sándor fideszes képviselőtársaink önálló indítványát T/2882. számon, az egységes javaslatot pedig T/2882/10. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, záróvitára is sor kerül.

Megnyitom a záróvitát a T/2882/12. számú ajánlásban szereplő módosító javaslatra. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. Igen, Szilágyi György képviselő úr kért szót, a Jobbikból. Parancsoljon, képviselő úr!

Felszólalások:  <<  222  >>    Ülésnap adatai