Készült: 2020.08.07.21:26:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

89. ülésnap, 172. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 9:58

Felszólalások:  <<  172  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Kérem, foglalják el helyüket, ellenőrizzék, hogy a kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben!

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgős tárgyalásba vételi kérelmekről határozunk.

A kormány T/3087. számon benyújtotta a világörökségről szóló törvényjavaslatát, és kérte ennek sürgős megtárgyalását. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/3087. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 247 igen szavazattal... (Néhány képviselő jelzi, hogy nem működik a szavazógépe.) Az Országgyűlés 247 plusz 3 igen szavazattal, tehát 250 szavazattal, 41 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Továbbra sem működnek a gépek? (Jelzésekre:) Működnek.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány T/3090. számon benyújtotta az Európai Unió által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról, valamint ehhez kapcsolódóan egyes törvények módosításáról szóló 2007. évi CLXXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát, és kérte ennek sürgős megtárgyalását. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/3090. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 264 igen szavazattal, 54 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Most a részletes vitára bocsátás következik.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet és az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény módosításáról szóló T/2942. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 322 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény módosításáról, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló T/2941. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 278 igen szavazattal, 46 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekhez kapcsolódó kedvezmények megalkotásáról és az Alap létrehozásával kapcsolatos törvénymódosításokról szóló T/2940. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 237 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 73 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/2883. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 327 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény módosításáról szóló T/2767. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 252 igen szavazattal, 75 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról szóló T/2882. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 292 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 35 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény módosításáról szóló T/1836. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 327 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló 1990. évi LVI. törvény módosításáról szóló T/2224. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 325 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára kedden kerül sor.

(17.10)

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelemről határozunk. Az LMP képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön a gazdasági és informatikai bizottság által elutasított, a válságkezelési számláról és a jelzáloghitel-adósok helyzetének megsegítéséről szóló T/2644. sorszámú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megkérdezem az előterjesztőket, kívánja-e valamelyikük a tárgysorozatba-vételi kérelmet indokolni, ötperces időkeretben. Igen, megadom a szót Ertsey Katalin képviselő asszonynak, LMP.

Felszólalások:  <<  172  >>    Ülésnap adatai