Készült: 2020.08.14.19:42:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

85. ülésnap, 180. felszólalás
Felszólaló Balczó Zoltán (Jobbik)
Felszólalás oka Sürgősség elfogadva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:47

Felszólalások:  <<  180  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, foglalják el helyüket, ellenőrizzék, hogy a kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben.

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgős tárgyalásba vételi kérelmekről határozunk.

A kormány T/2941. számon benyújtotta a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény módosításáról, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát, és kérte ennek sürgős megtárgyalását. Kérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Nincs jelentkező.) Mivel jelentkezőt nem látok, ezért szavazás következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2941. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 229 igen szavazattal, 34 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

A kormány T/2942. számon benyújtotta az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet és az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát, és kérte ennek sürgős megtárgyalását. Kérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2942. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 262 igen szavazattal, 38 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelmekről határozunk. Az LMP képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön a gazdasági és informatikai bizottság által elutasított, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény módosításáról szóló T/1928. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Kérdezem az előterjesztőket, hogy ki kívánja indokolni ötperces időkeretben a tárgysorozatba-vételt. Megadom a szót Schiffer András előterjesztőnek, frakcióvezető úrnak.

Felszólalások:  <<  180  >>    Ülésnap adatai