Készült: 2020.05.25.20:00:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2010.02.22.), 75. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Kálmán (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  75  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt miniszter úr - bár nem önnek szól a kérdés, mert ezeket a dolgokat ön nagyon jól ismeri, miniszterelnök úr pedig felügyelte a tárgyalásokat, amikor erről volt szó -, valószínűleg olvasta a Beszélő 2008. júliusi-augusztusi számát. Az ebben lévő publikáció foglalja össze az egészségügy első, dicstelen időszakát. Ebben az időszakban több száz millió forinttal akarták megkárosítani az egészségbiztosítás kasszáját.

A 2009. év már nem ilyen nagy pénzekről szólt. 2009. október 7-én szerződést kötöttek az orvosszakmai szervezetekkel a betegellátás összeomlásának megakadályozására. A tárgyalási alapul szolgáló összeg töredékét 2009 decembere helyett 2010 januárjában fizették ki. Ezután megalkották a 2010-es költségvetést, amelyben az önök által a betegellátás számára megígért 22 milliárd forintnak nincs forrása. De nincs költségvetési forrása annak a mintegy 10 milliárd forintnak, amelyet egyszeri fizetéskiegészítésként ígértek meg az egészségügyi dolgozóknak. A következő kormánynak ezeket a hatalmas összegeket kell kifizetnie.

Nem tartja, miniszter úr, szélhámosságnak, hogy a gazdasági válság mélypontján fedezet nélkül ígérnek meg hatalmas összegeket? Köszönöm. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  75  Következő    Ülésnap adatai