Készült: 2020.05.26.12:23:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2009.11.11.), 42. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Kálmán (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY KÁLMÁN (KDNP): Én egyetértek Kökény Mihály képviselő úrral, hogy a beteg érdekében kompromisszumkeresőnek kell lenni. Ez azonban sajnos nem lehet a finanszírozás területe.

Ha végiggondoljuk az elmúlt év finanszírozását, az egy óriási kudarc. Azt kell mondanom, olyan jellegű kudarc, amelyet minden betegellátó intézmény megérzett. Az októberben kapott kiegészítő összeg, együttvéve az októberi finanszírozással, nem éri el - illetve az augusztusi finanszírozással, bocsánat, mert három hónapra finanszíroznak, és az novemberben jelenik meg -, együttesen nem éri el a márciusi finanszírozást, attól kórházanként változóan, nagyságtól függően 50-200 millió forinttal kevesebb.

(10.20)

A tárgyalások valóban látványosak voltak, azonban ne értékeljük ezt úgy, hogy a kormány mentőövet dobott a kórházaknak, hanem értékeljük úgy, hogy éppen felszínen tartott bennünket, levegőt tudtunk venni, hogy esetleg kibírjuk az év végéig. Tehát ha ezt önök diadalmenetként élik meg, akkor azt kell mondanom, hogy egyetlen kórház sem élte meg annak Magyarországon.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai