Készült: 2020.05.25.10:56:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 222. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Kálmán (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY KÁLMÁN (KDNP): Most szólok hozzá utoljára. Kovács képviselő úr buzgalmát köszönöm. A probléma azonban sajnos lemoshatatlan. Ajánlom, hogy a Moldova által írt könyvet olvassa el - én még nem is szóltam a Miskolc környékén lévő hatalmas patkánytelepekről. Tehát igazából az a helyzet, hogy azt, hogy olyan jellegű beruházások történnek, amilyen jellegű beruházásokat említett, még azt sem mondom, hogy ezt tagadnom kellene, bár azokkal nem mindegyikkel értek egyet. Azt azonban el kell mondanom, hogy Kovács képviselő úr tájékozottsága a mindennapi ember szintjén rendkívül alacsony fokú.

Úgyhogy például az uszoda építése kapcsán: nem meleg vízre, hanem hideg vízre épül, a vizet melegíteni kell, Tapolca mellett közvetlenül, és nem is városi uszoda, sajnos. És azt is hozzá kell tennem, hogy igazából azt mondja, nem cáfolja meg azt, amit mondtam. Nem cáfolja meg, mert nem is cáfolhatja, mert emberek haltak meg, képviselő úr.

Az a másik dolog, ami ezzel kapcsolatos, hogy ön nem tud Tapolcára elmenni fürödni. Tudom, hogy tiszaújvárosiként ott egy szép strandot építettek, és az jól működik, én ennek rettentően örülök. De Miskolctapolca valamikor érték volt. (Kontur Pál: Így van!) És ön ezt nem látta teljes mértékben tönkremenni, ha arra nem járt. Ez az egyik.

A másik pedig az, hogy annak a csodálatos városnak a közepén emberek haltak meg azért, mert a fejük tetejére szakadt a ház a főutcán. A stukkó lezuhant, és meghaltak az emberek.

Összességében azt kell mondanom, hogy egy nagyon-nagyon szolid anyagból próbál gazdálkodni, és próbálja védeni a pártja mundérját (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de az összekoszolódott, úgyhogy sajnos, nincs mese, ez ilyen. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai