Készült: 2020.07.14.15:41:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

227. ülésnap, 182. felszólalás
Felszólaló Dr. Deutsch Tamás (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 15:53

Felszólalások:  <<  182  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm kedves képviselőtársaimat. Megkezdjük a határozathozatalokat. Először sürgős tárgyalásba vételi kérelmekről határozunk.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a gazdasági reklámtevékenységről szóló 1997. évi LVIII. törvény módosítását kezdeményező T/16290. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nincs jelentkező.) Ilyen jelzést nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16290. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 119 igen, 65 nem, 0 tartózkodás.)

Tisztelt Országgyűlés! Kénytelenek vagyunk megismételni a határozathozatalt, mert az Országgyűlés még nem határozatképes. Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglaljanak helyet.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16290. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 143 igen szavazattal, 68 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a megtakarításokból származó kamatjövedelem adóztatásáról szóló 2003/48/EK tanácsi irányelvben előírt kötelezettségek végrehajtása céljából a Magyar Köztársaság, valamint a Csatorna-szigetek, a Man-sziget és a függő vagy társult karibi területek aláírt megállapodások megerősítéséről és kihirdetéséről szóló T/16291. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Ismételten kérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16291. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 174 igen szavazattal, 83 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A nemzeti stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítására című dokumentumban foglaltaknak az Európai Unió készülő drogstratégiájával való összehangolását előkészítő eseti bizottság kezdeményezte az eseti bizottság tevékenységére rendelkezésre álló idő meghosszabbításáról szóló H/16288. számú országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a bizottság részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a H/16288. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 280 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosítását kezdeményező T/16297. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét.

Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nincs jelentkező.) Jelzést ismételten nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16297. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 180 igen szavazattal, 108 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerűsített befizetéséről szóló 1997. évi LXXIV. törvény módosítását kezdeményező T/16298. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Ismételten kérdezem a kormányt, kívánja-e valaki a sürgős tárgyalásba vételt indokolni. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16298. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 188 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény módosítását kezdeményező T/16299. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16299. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 184 igen szavazattal, 118 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény módosítását kezdeményező T/16300. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16300. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 185 igen szavazattal, 118 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosítását kezdeményező T/16301. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét.

Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16301. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 188 igen szavazattal, 121 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

(18.10)

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatásokkal összefüggő egyes törvények módosítását kezdeményező T/16302. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Nem érkezik jelzés.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16302. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 187 igen szavazattal, 126 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló T/16303. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. (Nem érkezik jelzés.) Jelzést nem látok.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/16303. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 185 igen szavazattal, 130 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Most előterjesztések részletes vitára bocsátásáról döntünk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a villamos energiáról szóló 2001. évi CX. törvény módosításáról szóló T/15720. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 313 igen szavazattal, 4 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a “Civitas Fortissima - Balassagyarmat, a legbátrabb városrólö címmel előterjesztett, T/13343. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 193 igen szavazattal, 119 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az élelmiszer-biztonsági ellenőrzés hatékonyságának növeléséről szóló H/15853. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 314 igen szavazattal, 2 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a május 9-e Európa napjává nyilvánításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/15734. számon kapták kézhez a képviselők.

Emlékeztetem önöket, hogy az Országgyűlés május 9-ei ülésnapján elfogadott Házszabálytól való eltérés alapján a módosító javaslatokról történő határozathozatalt követően megkezdte a zárószavazást, ezt azonban az ülést vezető elnök határozatképtelenség miatt elhalasztotta, így a zárószavazás megismétlésére a mai napon úgy kerül sor, hogy az Országgyűlésnek a törvényjavaslat módosításokkal megváltoztatott szövegéről kell döntenie.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15734. számú törvényjavaslatot annak módosított szövege szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 191 igen, 0 nem, 2 tartózkodás. - Kovács Kálmán: És az elnök hogy szavaz?)

Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük ezt a szavazást azért, mert… (Zaj.) Tehát amennyiben mód és lehetőség van, akkor tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy Mester László képviselő úr jelezte, hogy nem működik a gépe, és már az elrendelt szavazás idején kapott segítőinktől egy csipkártyát, így tehát az eredménytől függetlenül már közben úgy döntöttem, hogy meg fogjuk ismételni a szavazást, hogy Mester képviselő úr is részt vehessen a döntésben.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15734. számú törvényjavaslatot annak módosított szövege szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 191 igen, 0 nem, 2 tartózkodás.)

Tisztelt Országgyűlés! Mester képviselő úr milyen szavazatot… Kérdést tettem fel. Mester képviselő úr szomszédjának a felháborodottságát nem értem, feltehetőleg nem hallotta, hogy mit kérdeztem. Azt kérdeztem, hogy Mester képviselő úr hogyan szavazott. (Dr. Mester László: Igennel!) Igennel szavazott.

Megállapítom tehát, hogy 192 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot az Országgyűlés elfogadta. (Egy hang az ellenzéki oldalról: Bravó, SZDSZ! - Szórványos taps az MSZP soraiból.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a felsőoktatásról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/15267. számon, az egységes javaslatot pedig T/15267/689. számon kapták kézhez. Mivel az egységes javaslathoz az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, záróvitára is sor kerül.

Kezdeményezem, hogy a záróvitában a benyújtott javaslatokat - azok jellegére figyelemmel - összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az összevont tárgyalásra tett javaslatot elfogadta.

Megnyitom tehát a záróvitát a T/15267/691. számú ajánlás 1-51. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. Megadom a szót Pokorni Zoltán képviselő úrnak öt percben.

Felszólalások:  <<  182  >>    Ülésnap adatai