Készült: 2020.07.05.07:17:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

98. ülésnap (2011.06.14.), 189. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  189  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az ön mostani felszólalása és a polgármester úrnak a település lakói nevében írt köszönőlevele azért más-más hangnemet üt meg Budai Gyula munkájával kapcsolatban, hiszen az ottaniak kérték és nem a képviselő úr, hogy a kormánybiztos úr erről vizsgálatot indítson. Ezt ő meg is indította, viszonylag részletesen le is folytatta, amilyen iratok a rendelkezésére álltak, visszajelzett a városnak, hogy ő milyen következtetésre jutott, és a közvetett bizonyítékok mellett milyen további közvetlen bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy itt az értékaránytalanságot pontosan meg lehessen állapítani.

Ezen túlmenően természetesen nincsen perbeli legitimációja egy magánügyi perben a kormánybiztos úrnak, hiszen az ott érintetteknek kellene valahogy ezt a szerződést megtámadni, minél korábban. Egy igencsak részletes és mindenre kiterjedő választ adott a kormánybiztos úr, és úgy érzem, hogy kettejük között egy másfajta hangnem uralkodott. Ön eddig nem kapcsolódott be ebbe a párbeszédbe, ön eddig nem vette ki a részét a munkából, most, úgy látszik, mégiscsak számonkérően igyekszik itt felszólalni.

Talán ha a képviselő úr vette volna a fáradságot az elmúlt egy hónapban, és akár a kormánybiztos úrnak, akár a helyieknek a rendelkezésére bocsátott volna iratokat vagy a munkából is kivette volna a részét, nem csak az utána lévő itteni felszólalásokban, talán előrébb jutottak volna. Itt szerencsére a települési önkormányzat és az elszámoltatási kormánybiztos jól tudott eddig együttműködni, remélem, ez ezentúl is így lesz, egymás munkáját eddig kölcsönösen segítették, amit mindkét fél megköszönt. Az ő hangvételükre szerencsére eddig nem volt jellemző ez a mód.

Szerintem ön inkább akkor végezze el azokat a különböző jogi okiratszerkesztéseket, vagy tegye meg azokat a bejelentéseket, amelyeket másoktól hiányol. Van, amit ön sem tud megtenni, hiszen ön nem az önkormányzat képviselője, abban a perben, magánjogi perben nincsen önnek sem perbeli legitimációja. De Budai úr eddig is és ezután is azért igencsak szorgalmasan kivette a részét az elszámoltatási munkából - így lesz ez az elkövetkező hetekben, hónapokban is.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  189  Következő    Ülésnap adatai