Készült: 2020.07.10.17:26:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

98. ülésnap (2011.06.14.), 165. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  165  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ebben az eljárásban is természetesen a teljes törvényességre törekedett a kormányzat, éppen ezért a konzultációt lebonyolító kormányzati háttérszerv, a KEKKH vezetője megkereste az adatvédelmi biztos urat, és fel is kereste kollégáival együtt május 5-én, tehát még a konzultáció megindulása előtt megtörtént ez a találkozó, pontosan azért, hogy még mielőtt bármifajta folyamat elindulna, előtte jöjjön létre a konzultáció az adatvédelmi biztossal, és ezt kifejezetten a kormányzat kezdeményezte.

Itt és az eljárás későbbi részeiben sem emelt semmiféle kifogást az adatvédelmi biztos úr, hanem 00003-0014 számmal, ilyen nyilvántartási azonosítóval ezt az adatkezelést teljes mértékben nyilvántartásba vette. Írásbeli kommunikációt nem indított, tehát hiánypótlási felhívást, nyilatkozattételre felhívást és hasonlókat nem küldött a KEKKH munkatársainak, hanem szóbeli tájékoztatásokat kért, és így jártak a kollégái május 16-án és 25-én a KEKKH-ban, és megtekinthették személyesen is az ott folyó folyamatokat.

(16.50)

Tehát előzetesen mindenfajta olyan konzultációt, intézkedést megtettünk, amely ennek a törvényességét biztosította volna, és nagyon furcsa, hogy mindenfajta előzetes jelzés nélkül, korábbi vezetői szintű és szakértői szintű találkozók vagy szemlék után az adatvédelmi biztos úr mégiscsak más álláspontra helyezkedett, és egy számunkra meglepő állásfoglalást adott ki ezzel kapcsolatban.

Ami pedig a különböző ilyesfajta kérdőíveknek vagy iratoknak a megszemélyesítését illeti, azért felhívnám az ön figyelmét arra, hogy a Népszabadság június 9-ei számában megjelent az ön egyik képviselőtársa, aki a választójogi reformmal kapcsolatban vezeti a munkacsoportjukat. Ő hasonló azonosítót az ajánlószelvényekre, a kopogtatócédulákra tenne, annak érdekében, hogy ezzel a feldolgozást megkönnyíti, és a hamisításoknak is elejét lehet venni. Tehát hasonlót önök is javasoltak a kopogtatócédulákkal (Az elnök csenget.) kapcsolatban, így még kevésbé értem akár az önök kétségeit, akár az adatvédelmi biztos úrét. (Novák Előd: És a Jobbikét?)

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  165  Következő    Ülésnap adatai