Készült: 2020.01.29.21:56:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2013.02.11.), 181. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  181  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, egy társadalom életében a rend a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza a mindennapok biztonságát, a boldogulás alapfeltételeit, és a nemzeti együttműködés kormánya programjában kiemelt nemzeti ügyként határozta meg a közbiztonság helyreállítását, az állampolgárok biztonságérzetének helyreállítását és javítását. Ennek érdekében azt ígértük, hogy megerősítjük a rendőrséget, és minden településen biztosítjuk az állandó rendőri jelenlétet. Ennek érdekében elmondhatjuk, hogy ma már 3500 fővel több rendőr szolgál a rendőrségen, és - úgy ahogy ön mondta - ebben az évben Tiszanánán is február 1-jén megkezdte a munkáját a rendőrőrs.

Szeretnék önnek, képviselő úrnak, polgármester úrnak, az önkormányzatnak köszönetet mondani az együttműködésért, hiszen úgy, ahogyan mondtam, a rend a legfontosabb közösségi érték, és ebben együttműködik a kormány az önkormányzatokkal, és ezt az együttműködést nemcsak Tiszanánán övezte siker ebben az évben, hanem például Jánosházán vagy Téten vagy Bélapátfalván. Ezt a programot a jövőt illetően is szeretnénk folytatni.

Bevezettük és a jövőben is folytatjuk a gördülőakciót, amelynek keretében a Készenléti Rendőrség munkatársai huszonnégy órás fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak egy-egy bűnügyileg fertőzöttebb településen. Így az elmúlt napokban, hetekben Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén, így Jászapátiban, Jászladányban, Kenderesen és Kunhegyesen is a Készenléti Rendőrség munkatársai jelen vannak és biztosítják a rendet. Ezt szeretnénk a jövőt illetően is folytatni. Valamint a mozgóőri szolgálati rendszert is bevezetjük, amely a közrend, közbiztonság fenntartása szempontjából jelentős körzetek, nagy forgalmú közterületek, nyilvános helyek fokozott ellenőrzésére terjed ki.

(17.10)

Budapesten bevezettük a kerékpáros járőrszolgálatot, amit az idén tavasszal szeretnénk folytatni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ugyanúgy, mint az ország több településén.

Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését, köszönöm az együttműködését, folytatni fogjuk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  181  Következő    Ülésnap adatai