Készült: 2021.11.29.15:07:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

186. ülésnap, 231. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (KDNP)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 8:05

Felszólalások:  <<  231  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról döntünk. Tájékoztatom Önöket, hogy az előterjesztő és az alkotmányügyi bizottság az ajánlás 2., 4., 5., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 21., 22., 23., 25. és 26. pontjait támogatja. Ezek közül a Fidesz külön szavazást kért az ajánlás 8., 9. és 15. pontjairól, a KDNP pedig a 25. pontban foglalt indítványról.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 201 igen szavazattal, 177 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most a külön szavazásra kért javaslatokról határozunk.

Az ajánlás 8. pontjában az előterjesztő a 6. §-ban a szociális törvény 37. § (1) bekezdés a) pontjában kíván változatni. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 360 igen szavazattal, 18 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Az ajánlás 9. pontjában szintén az előterjesztő javaslata következik. A Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 362 igen szavazattal, 17 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta.

Az ajánlás 15. pontjában az előterjesztő tesz javaslatot. A Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 361 igen szavazattal, 18 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Az ajánlás 25. pontjában ismét az előterjesztő javaslata következik. A KDNP kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 361 igen szavazattal, 18 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Bizottsági állásfoglalásokra figyelemmel további módosító javaslatokról is határoznunk kell.

Az ajánlás 1. pontjában Bernáth Ildikó és mások az 1. § elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a törvény 10. § (4) bekezdés c) pontjában a jövedelemszámításnál figyelmen kívül hagyandó tényezőt határoz meg. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 181 igen szavazattal, 197 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem szavazta meg.

Az ajánlás 3. pontjában Aszódi Pál és mások tesznek módosító javaslatot. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen szavazattal, 217 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.

Az ajánlás 6. pontjában Czomba Sándor és mások javaslata következik. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 189 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, tartózkodás nélkül, az elnök igen szavazatával elfogadta. Tehát 190:189. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

Az ajánlás 20. pontjában Soltész Miklós és mások módosító javaslata következik. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 187 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.

Az ajánlás 24. pontjában Bernáth Ildikó és mások javaslata következik. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 188 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/6647. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat most módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 199 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta a törvény sürgős kihirdetését. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e ezzel.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 201 igen szavazattal, 175 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Soron következik a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Sándor Klára, Magyar Bálint képviselők önálló indítványát T/6530. számon, az egységes javaslatot T/6530/28. számon kapták meg. A módosító javaslatokról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, T/6530/40. számon kapták meg. Tájékoztatom önöket, hogy az ajánlás 8. pontjában szereplő indítvány nem felel meg a Házszabály rendelkezéseinek, erre nem nyílik meg a vita, és nem is szavazunk róla.

Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-7. pontjaira, valamint 9-14. pontokra. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. Pósán Lászlóé a szó.

Felszólalások:  <<  231  >>    Ülésnap adatai