Készült: 2020.01.25.09:24:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 82-84. felszólalás
Felszólaló Dr. Takács Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  82 - 84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Valóban 12,6 százalékos a jövő évi központi forrásnövekmény, illetve 10,3 százalékos 2002-re. De hozzá kell tenni, a jövő évinél nem a 2000. évi előirányzatból számolták ezt ki, hanem a 2,1 százalékkal csökkentett előirányzatból. Tehát magyarul: nem 12,6 százalék.

A másik: az is egy óriási kérdése ennek a 2001. és 2002. évi költségvetésnek - és én közgazdászként ezt szeretném elsősorban kiélezni -, hogy mi lesz akkor, ha az infláció mértéke a 6 százalékot meghaladja. Van-e automatizmus ebben a költségvetésben arra - én tudom, hogy nincs, de megkérdezem -, hogy ha az infláció nagyobb lesz - márpedig köztudottan nagyobb lesz, hiszen valamennyi kutatóintézet nagyobb inflációs számmal számol -, ez a központi forrás növekedjen? Tudniillik az én választókörzetem egy viszonylag szegény választókörzet - Hajdúszoboszlót kivéve -; nagyon nehéz helyzetben lesznek, tisztelt képviselőtársaim, ezek az önkormányzatok, mert a saját forrásukat nem tudják növelni, és - mint ahogy Lamperth Mónika is mondta - egyedül arra lesz elegendő ez a pénz, ha elegendő lesz, hogy a 8,75 százalékos béremelést megvalósítsák. Nem marad semmi... (A képviselő mikrofonja leesik.)

 

ELNÖK: Képviselő úr, leesett a mikrofonja, így sajnos...

 

DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): ...nem marad semmi dologi kiadásokra. Az pedig az egyszeregye a fejlesztéseknek, hogy minél jobban elhanyagolnak egy felújítást, annál többe fog kerülni az elkövetkezendő években.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  82 - 84  Következő    Ülésnap adatai