Készült: 2021.01.18.08:55:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

211. ülésnap (2017.04.04.), 86. felszólalás
Felszólaló Dr. Vinnai Győző (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VINNAI GYŐZŐ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A mai vita bebizonyította számomra, hogy nincs lex CEU. Pontosan az előjogokat akarjuk megváltoztatni, hiszen 2005-ben maga Soros György kérte az akkori oktatási minisztertől, hogy külön előjogokat élvezzen. Amikor mi a szabálytalanságokat vagy ezeket az előjogokat meg szeretnénk változtatni, akkor itt az ellenzék ‑ kiderült, hogy a baloldal és a Jobbik egy gyékényen árul ‑, itt az ellenzék tulajdonképpen (Folyamatos moraj az ellenzéki pártok padsoraiból. ‑ Kunhalmi Ágnes: Tizenvalahány évvel később! ‑ Dr. Bárándy Gergely: Hét éve kormányoztok. Miért most?) a tanszabadságról, politikai hisztérikus hangulatban az egyetemi autonómiáról beszél, arról, hogy milyen a felsőoktatás minősége. De nem beszélnek arról, hogy a magyar egyetemek is kiválóak, és kiváló az a 28 külföldi oktatási intézmény is, amely Magyarországon található, de eltelt öt év és megállapítottak szabálytalanságokat, kisebb adminisztratív szabálytalanságot és nagyobb, súlyosabb szabálytalanságokat is. Ezt szeretnénk rendbe tenni.

A magyar kormányban megvan a jó szándék arra (Kunhalmi Ágnes: Nem igaz!), hogy tárgyaljunk arról… (Lukács Zoltán: Azzal van kikövezve a pokolba vezető út!) Tudják önök, kedves Bangó Ildikó, megnéztem, hogy hol található New Yorkban, milyen címen a CEU. New York, 57. utca 224. szám alatt, és az van kiírva, hogy Open Society Soros Foundations. (Kunhalmi Ágnes: Micsoda felfedezés!) Egyetemi képzést nem folytatnak, hallgatóik, tanáraik nincsenek. A Közép-európai Egyetemet, amely törvényesen működik, semmilyen veszély nem fenyegeti (Kunhalmi Ágnes: Nobel-díjat neki!), hiszen azok a hiányosságok a megadott határidőn belül pótolhatók.

Engedjék meg, hogy még egy mondattal reagáljak a tudásra (Korózs Lajos ütemesen tapsol.), hogy bennünket, kormánypárti képviselőket tudásellenesnek mutatnak be. Mi igazán tudjuk, hogy a tudással hova lehet eljutni (Kunhalmi Ágnes: Nemzetárulók!), ezt személyes példám is mutatja. Sikeresek vagyunk abban, hogy az emberek a tudással egy méltó életet szerezhessenek maguknak. (Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Szégyelld magad! ‑ Büszke lehetsz magadra! ‑ Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai