Készült: 2020.03.29.13:50:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

134. ülésnap (2016.03.16.), 26. felszólalás
Felszólaló Dr. Oláh Lajos (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. OLÁH LAJOS (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az ember soha nem örül annak, amikor azzal fenyegetik, hogy bírósági tárgyalásokra kell járnia, de az ügy talán lehetőséget ad arra, hogy megnézzük, ki is az a Bubla Áron, aki kérvényezte mentelmi jogom felfüggesztését.

Bubla Áron volt az ELTE Jogi Kar HÖK-elnöke. HÖK-elnök volt akkor, amikor - mindannyian emlékszünk arra a szomorú esetre - megerőszakoltak egy lányt. A lány bement a HÖK-elnökhöz, és tájékoztatta őt erről az esetről. Mi történt, tisztelt képviselőtársaim? Semmi. Azaz majdnem semmi, mert Bubla Áron beperelte azt az újságírót, aki tényfeltáró riportban ezt leírta, és beperelt engem, aki a Facebookon ezt továbbvittem, illetve tüntetést szerveztem Bubla Áron ellen.

Azt gondolom, hogy ez az ügy nagyjából magáért beszél, már itt is abba lehetne hagyni, de azért még néhány tény. Az ELTE első fokon 2014 novemberében kizárta Bubla Áront az egyetemről, 2015 januárjában másodfokon kizárta Bubla Áront, a bíróság 2015 májusában jóváhagyta a kizárását Bubla Áronnak. A legvégén egy kis apró színesség: a 2014-es önkormányzati kampányban egyébként Bubla Áron a Fidesz kampányában vett részt, amikor az ELTE-ről kirúgták, utána az EMMI egyik háttérintézményénél került elhelyezésre, majd amikor ez is kiderült, akkor a botrány hatására onnan is kirúgták. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai