Készült: 2020.05.26.11:28:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

279. ülésnap (2005.12.12.), 57. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  57  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): A választ nem tudom elfogadni, miniszter asszony.

Miniszterelnök úr az Országos Fogyatékosügyi Tanács ülésén azt mondta, hogy összetartó társadalom nélkül nincs sikeres gazdaság. A miniszterelnök úr a kormány nevében négy nagy veszélyeztetett társadalmi csoportot határozott meg, ebből az egyik a különböző fogyatékokkal élők csoportja. Miniszter asszony, aki ilyen fogyatékos személyeket foglalkoztat, ott a fókuszban maga a fogyatékos személy áll, nem pedig az a fajta versenyképes munkaerő, amelyre ön a korábbi válaszában hivatkozott.

Szeretném azt is elmondani, hogy kezemben tartom a Kézenfogva Alapítvány, annak az alapítványnak a szakvéleményét a költségvetés előterjesztéséről, amit nagytiszteletű Göncz Zsuzsa néni vezet. Csak egy mondatot szeretnék elmondani ebből: “A 2006-os költségvetési, szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásokhoz rendelt állami normatív támogatások összege minimálisan érje el a 2005. évi, pénzromlást meghaladó mértékű emelkedést, és törvény mondja ki azt, hogy a normatív hozzájárulás összege minden évben legalább az évi pénzromlást meghaladó mértékben növekedjen.ö

Így látják ezt azok, akik szociális szervezeteken keresztül fogyatékosokkal foglalkoznak. Ehhez képest önök több mint tízmilliárd forinttal rajtuk spóroltak a költségvetésnek. Ez elfogadhatatlan! (Taps az ellenzéki padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  57  Következő    Ülésnap adatai