Készült: 2021.06.22.19:21:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

62. ülésnap (1999.04.13.), 370. felszólalás
Felszólaló Dr. Hende Csaba
Beosztás igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:38


Felszólalások:  Előző  370  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: (Mikrofon nélkül:) Köszönöm a szót és köszönöm az érdeklődést a képviselő urak részéről. Igyekszem egy percben összefoglalni... (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Nem halljuk! - Kuncze Gábor: A mikrofont tedd fel, Csaba! - Derültség.) Elnézést kérek a technikai malőrért.

Tisztelt Ház! A jogintézménybe vetett bizalom erősítése miatt támogatta a kormány azokat a módosító indítványokat, amelyek a közjegyzői működéssel esetlegesen okozott károk eredményesebb megtérítését célozzák; gondolok itt a kötelező felelősségbiztosítás mértékének megemelésére, valamint arra, hogy a törvényjavaslat szerint a közjegyzői önkormányzatnak is lesznek ebben a körben bizonyos feladatai.

Valamennyi frakció elképzelésével találkozott a fegyelmi felelősség, illetve fegyelmi eljárás újraszabályozása és a közjegyzői pályára kerülőkkel szemben támasztott fokozott követelmények érvényesítése.

Ugyanígy nagyon fontos kérdés volt a részletes vitában a közjegyzői álláshelyek számának meghatározása is. Ennek érdekében a jövőben az igazságügy-miniszternek folyamatosan vizsgálnia kell azt, hogy valamennyi közjegyzői körzetben biztosítottak-e az ésszerű és időszerű munka feltételei, ezért az idevonatkozó módosító indítványt is támogatjuk.

Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a vitában elhangzottakra is figyelemmel támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás az SZDSZ soraiból: Hurrá!)
Felszólalások:  Előző  370  Következő    Ülésnap adatai