Készült: 2020.04.02.02:52:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap, 189. felszólalás
Felszólaló Csepreghy Nándor
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:18

Felszólalások:  <<  189  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy azzal kezdjem, hogy a kormányzati válaszok színvonalának muszáj alkalmazkodnia a kérdező szellemi képességeihez, ellenkező esetben az érthetőség talán problémát okozna, ezért próbálunk meg mindig a kérdező szintjén válaszolni. Amint magasabb szellemi színvonalat tapasztalunk, akkor a válaszok mértéke is, higgyék el, emelkedni fog.

Képviselő úr többször is hozott furcsa helyzetbe egy olyan alapítványt, amely - azt gondolom - társadalmilag fontos missziót végez, méghozzá a koraszülött-ellátás tekintetében. Engedjék meg, hogy egy korábbi hazugságával szembesítsem Hadházy képviselő urat, amikor is a képviselő úr arról beszélt 2017. szeptember 9-én Szegeden egy szakmai egyeztetésen, hogy mielőtt gazemberséggel vádolt egy alapítványt, teljeskörűen tájékozódott és minden kívánalomnak eleget tett, ami elvárható egy országgyűlési képvi­selőtől.

A képviselő úr 2017. VI. hó 21-én közadat­igény­léssel fordult az alapítványhoz, amit az alapítvány ugyancsak ebben a hónapban 27-én át is vett, majd VII. hó, tehát július 11-én teljes körű tájékoztatást kapott az alapítvány részéről a megfogalmazott program tekintetében. A képviselő úr IX. hó 7-én - anélkül hogy szóban, írásban vagy személyesen részt vett volna bármilyen olyan egyeztetésen, amit az alapítvány felkínált önnek - nevezte gazemberségnek azt a pályázatot, nevezte gazemberségnek azt a missziót, amit az alapítvány a koraszülött-ellátásban végez, majd a 9-i sajtótájékoztatón azzal mentette ki magát, hogy most itt van és áll a kérdések elé. Még egyszer mondom, azt megelőzően megfogalmazta ezeket a vádjait.

Képviselő úr, a szakmai kérdések mindegyikére ön választ kapott. Választ kapott arra, hogy nem 50 millió forintos jogi eljárásról van szó, hanem 39 millió forintról, ami jogsegélyt jelent, jogi tanácsadást jelent, különböző szerzői jogi kérdéseket is lefed. Ha valóban elolvasta a megvalósíthatósági tanulmányt, ezt tudnia kéne.

Választ kapott arra a kérdésére, amely szerint hazudott akkor, amikor azt mondta, hogy 900 ezer forintért fognak három ingatlant bérelni Gyulán, Kecskeméten, illetve Szegeden (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), mert ennél sokkal több, 27 járási ingatlanbérlést fed le az alapítvány pályázata. Fenntartom állításomat: amennyiben nem kér bocsánatot ezt követően az alapítványtól, ön egy gazember. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Felszólalások:  <<  189  >>    Ülésnap adatai