Készült: 2020.07.12.03:08:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2017.10.18.), 106. felszólalás
Felszólaló Dr. Tapolczai Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:33


Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TAPOLCZAI GERGELY (Fidesz): (Hozzászólását jelnyelvi tolmács közreműködésével teszi meg.) Először is köszönöm szépen a támogató hozzászólásokat, és csak röviden reflektálnék.

(16.00)

(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Jogos észrevétel, hogy oda kell figyelni arra, hogy valóban megjelenjen az árcsökkenés a termékek árában, és ahogy említettem, folyamatosan kapcsolatban állunk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével.

Biztos vagyok abban, hogy azonnal jelezni fogják azt, ha esetleg nem úgy csapódik le ez a törvényjavaslat, illetve a módosítás, ahogy azt mi várjuk, illetve elvárjuk, és ha ez így történik, akkor ebben az esetben mindenképpen lépni fogunk. Természetesen figyelemmel követjük az egyéb eszközök, illetve az ezekkel kapcsolatos árcsökkentések lehetőségét is, ebből a szempontból is folyamatosan kontaktban vagyunk az MVGYOSZ-szel.

Október 15-én volt a fehér bot napja, és ebből az alkalomból volt szerencsénk közös sajtótájékoztatót tartani a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével, illetve Nyitrai Zsolt képviselőtársammal, és ott is több olyan téma merült fel, amit a jövőben felül fogunk vizsgálni annak érdekében, hogy tovább segítsük az ő helyzetüket. Tehát hangsúlyoznám még egyszer, hogy folyamatos a kapcsolattartás és az együtt gondolkodás velük. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai