Készült: 2020.09.23.03:14:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

326. ülésnap (2013.11.19.), 108. felszólalás
Felszólaló Hanó Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:38


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HANÓ MIKLÓS (Fidesz): Meg kellene nézni egy nyugat-európai agrárkamarát, hogy működik. Nem tudom, Varga úr, legalább te benne vagy a gazdaságban, a többiek műmájerek, de te benne vagy. Akkor mit nem értesz azon, hogy segítsenek? Mit nem értesz azon, hogy a gazdasági életben is segítsenek? Az érdeket majd védi a Magosz, vagy Jakab Pista majd külön fog szaladgálni védeni, de most egyelőre akarunk egy olyan kamarát, ami a gazdaságot akarja segíteni, ezt az agráriumot, amit kiheréltek. Mindig amilyen színű kormány volt, úgy változtak a támogatások. Ezt most egységesen, egy irányba kellene mozgatni, erről szól majd ez a történet.

Én emlékszem arra, amikor a falugazdászokat szét akarták zavarni. Na, az lett volna az igazán baj. Most ezek akarják őket foglalkoztatni, pont azért, hogy segítsük a gazdákat. Most hagyjuk már az érdekvédelmet, most arról beszéljünk, hogy legyen egy szolgáltató kamara, ami helyzetbe tudja hozni a gazdákat, akiknek van egy csomó bepótolnivalójuk. És ha helyzetbe fog kerülni, akkor igenis lesz nyeresége, és ha lesz nyeresége, akkor ő veszi meg a földet, meg nem fogja eladni, itt ez a lényeg, mert mondtad, hogy kihal az öreg. Nem hal ki az öreg, ha ki is hal az öreg, majd örökli valaki. Itt nem az a lényeg. Nem akarnak a földtől szabadulni. Eddig a szocialista kormányok alatt szabadulni akartak, mert minden lerablás volt, 2000 forintért vették meg a búzát és 5000-ért adták tovább, arról szólt a történet. Most ez már nem így lesz.

Azért kell egy kamara, amely fogja figyelni, hogy mi a piaci viszony, meg egyéb olyan dolog, ami a gazdasági életben segítség. Pontosan ezért akarunk egy olyan kamarát. Ha ezt nem érted, akkor nem tudok mit mondani, de legalább te benne vagy, mert azok, akik szólnak, valahonnan olvasgatják meg internetről leveszik, meg szénát lapátolnak, de legalább te ne ezt mondd már. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai